Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα κρούσματα απανθρωπιάς από δημοτική αρχή και διοίκηση ΔΕΥΑΚ

Νέα κρούσματα αφαίρεσης υδρομέτρων από σπίτια λαϊκών οικογενειών, με χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ, σημειώθηκαν την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη στην περιοχή Κανάλια. Μετά την αφαίρεση υδρομέτρου την περασμένη εβδομάδα ακόμα και από κάτοικο της περιοχής,  που είναι άνεργος εδώ και πέντε (!!!) χρόνια και την άμεση αντίδραση κατοίκων, δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. και της Λαϊκής Επιτροπής Αλεπούς-Καναλίων, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να υποσχεθεί, ότι με εντολή δημάρχου θα σταματούσαν οι απάνθρωπες αυτές πρακτικές. Η υπόσχεση όμως κράτησε, όσο και οι λίγες ημέρες που απέμεναν μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

Έτσι, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, με εντολή της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της επιχείρησης προχώρησαν, αμέσως μετά τις εκλογές και σε νέες αφαιρέσεις. Αυτή τη φορά σειρά είχε, εκτός των άλλων, ζευγάρι ηλικιωμένων, που λαμβάνει σύνταξη από το ΙΚΑ μόνο ο ένας σύζυγος και με την οποία συντηρούν και τα άνεργα παιδιά τους.

Αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που τα μισά σχεδόν χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ προέρχονται από τους μεγαλοξενοδόχους, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούν το νερό για να θησαυρίζουν!!! Ωστόσο, η δημοτική αρχή κάνει συνειδητή ταξική επιλογή, να εξαπολύσει αυτό το άγριο κυνηγητό σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και να αφήνει ανενόχλητους τους μεγαλοξενοδόχους να αβγατίζουν τα κέρδη τους. Ο ίδιος ο δήμαρχος, κ. Κώστας Νικολούζος, επικαλούμενος τη «μαύρη τρύπα», που υπάρχει στο ταμείο της ΔΕΥΑΚ προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους για τη ρεαλιστικότητα και την αναγκαιότητα αυτού του μέτρου εμφανίζοντας, λίγο πολύ,  τις λαϊκές οικογένειες ως υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση, κάνοντας τα στραβά μάτια για τις πολιτικές, που έχουν φτάσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Αρκετά προκλητική ήταν και η στάση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Φαϊτά, ο οποίος με ψέματα προσπάθησε να ωραιοποιήσει τις απάνθρωπες αυτές πρακτικές, ενοχοποιώντας τις λαϊκές οικογένειες για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Και οι δυο προσπάθησαν να ρίξουν τα βάρη της ΔΕΥΑΚ στις πλάτες των εργαζομένων, κυνηγούν τη «μαρίδα» και αφήνουν ανενόχλητους τους «καρχαρίες», ακολουθώντας την κυρίαρχη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απάντηση σε αυτή την κατάντια βρίσκεται στην εκδήλωση της ταξικής αλληλεγγύης από το γείτονα προς το γείτονα, από το συνάδελφο προς το συνάδελφο. Δε θα πρέπει να μείνει μόνος και αβοήθητος κανείς. Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν αρχίσει να οργανώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Αλεπούς-Καναλίων, για να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και να βάλουν φρένο σε αυτόν τον κατήφορο. Ήδη η συσπείρωσή τους στη Λαϊκή Επιτροπή και η δράση τους μέσα από αυτήν, ορθώνοντας τοίχος προστασίας μπροστά από κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας,  έχει φέρει τους πρώτους της καρπούς, επανασυνδέοντας παροχές και επαναφέροντας το πολύτιμο αγαθό του νερού σε πολλά σπίτια, από τα οποία η ΔΕΥΑΚ είχε αφαιρέσει τα υδρόμετρα. Χρειάζεται όμως ολοένα και περισσότεροι να μπαίνουν στον αγώνα, καθώς έρχονται πολύ δύσκολες μέρες σε όλα τα επίπεδα.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται στον κοινό, οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα μισθωτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων-ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, ανέργων, συνταξιούχων. Τώρα να κάνουμε πράξη το σύνθημα ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! 

Απαιτούμε και προειδοποιούμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και τη δημοτική αρχή να επανατοποθετήσουν ΤΩΡΑ τα υδρόμετρα που αφαιρέθηκαν και να αποκαταστήσουν την παροχή νερού σε ΟΛΑ τα σπίτια χωρίς καμία επιβάρυνση, καθώς και να σταματήσουν οποιεσδήποτε αφαιρέσεις υδρομέτρων έχουν σχεδιάσει.