Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κάλεσμα για την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 13 Αυγούστου 2014


Η τουριστική σεζόν βρίσκεται ήδη στα μέσα της, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της δουλειάς και τη στυγνή εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα με βάση τα επίσημα στοιχεία που δίνονται κάνουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί τον τουρισμό ως παράδειγμα της πολυδιαφημισμένης "ανάπτυξης".

Είναι αλήθεια ότι φέτος θα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και τον μεγαλύτερο αριθμό εισπράξεων σε σχέση με κάθε προηγούμενη χρονιά. Ήδη καταγράφεται πολύ μεγάλη αύξηση το πεντάμηνο Γενάρη - Μάη 2014 σε σχέση με πέρσι. 

Την ίδια στιγμή, που από αυτή την κατάσταση, στους ξενοδόχους και τους tour operators μένουν τεράστια κέρδη τι μένει για τους εργαζόμενους στον κλάδο;

-Απλήρωτη δουλειά με δεδουλευμένα να χρωστούνται σε πολλά ξενοδοχεία

-Εργοδοτική τρομοκρατία στην προσπάθεια να χτυπήσουν κάθε μορφή συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης. Οι εργοδότες απειλούν για να επιβάλουν εξευτελιστικούς μισθούς 400 και 500 € ενώ δεν υλοποιούν ούτε τη σύμβαση που οι ίδιοι έχουν υπογράψει.

-Απίστευτη εντατικοποίηση της εργασίας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων με δραματικές συνέπειες πολλές φορές, έως και εισαγωγές στο νοσοκομείο.

-Στη θέση ξενοδοχουπαλλήλων με πλήρη δικαιώματα προτιμούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι που εργάζονται με προγράμματα μαθητείας, που ούτε ασφαλίζονται, ούτε ξεπερνούν τα 400 ευρώ μισθό, στην καλύτερη περίπτωση.

Δεν είναι ζήτημα του ενός ή του άλλου κακού εργοδότη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς. Είμαστε τάξη απέναντι σε τάξη. Αμύθητος πλούτος από τη μια, που καταλήγει σε όλο και λιγότερες παραφουσκωμένες τσέπες, φτώχεια, εξαθλίωση, τρομοκρατία και ανασφάλεια από την άλλη, γι' αυτούς που παράγουν τον πλούτο.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνει καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς με χειροπιαστά αποτελέσματα, όπως είναι καταβολές δεδουλευμένων, τήρηση ωραρίου εργασίας κ.α. 

Η απεργία στις 13 Αυγούστου είναι μία πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη. Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να δοθούν από λίγους, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, να συζητήσουμε να οργανώσουμε τον αγώνα. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να σταθούν αγωνιστικά και μαζικά στο πλευρό του σωματείου τους και των άλλων ταξικών δυνάμεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ