Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπάλληλων για οργάνωση και ενίσχυση του ΣωματείουΟι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνθήκες βαρβαρότητας του καπιταλισμού που δεν μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση του. Κρίση που προέρχεται από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που σαν θεό έχει το κέρδος κλέβοντας την υπεραξία που παράγει η εργατική τάξη.

Αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι η ανεργία με το μεγάλο ποσοστό της και οι απολύσεις, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Η παραπέρα εμπορευ-ματοποίηση της παιδείας, του φαρμάκου, της υγείας, της πρόνοιας που κάνει όλο και πιο ακριβά αυτά τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Ακόμα έχουμε προσπάθεια να μην υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις αφού θεωρούνται από το ΣΕΒ αναχρονιστικοί θεσμοί, γενικεύοντας την υπογραφή των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα καταργούν το δικαίωμα της μητρότητας και στην ξεκούραση με την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής αργίας. Με τα 5μηνα προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Ο κατάλογος είναι μακρύς με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν περάσει πριν και στη διάρκεια της κρίσης. Όλα τα παραπάνω γίνονται για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου κάνοντας πολύ πιο φτηνή την εργατική δύναμη.

Σε αντίθεση με όλα αυτά προτείνουμε στους συνάδελφους να οργανωθούν στο σωματείο τους.


1. Για να μην είναι κανένας μόνος του στην επίθεση του οργανωμένου μπλοκ ΕΕ κυβέρνησης εργοδοσίας ξεπουλημένων συνδικαλιστών. Μας θέλουν διαιρεμένους σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, σε προνομιούχους και μη, σε έλληνες και μετανάστες ενισχύοντας τη διχόνοια και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
 

2. Για να πετάξουμε έξω τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και τους ανθρώπους της εργοδοσίας από το εργατικό κέντρο, την ομοσπονδία, τη ΓΣΕΕ.
 

3.  Για να μη ζήσουμε σαν δούλοι του 21ου αιώνα εμείς και τα παιδιά μας.
 

4. Για να πάρουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε.
 

5. Για να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, βάζοντας φρένο στις ατομικές συμβάσεις, στις απειλές, στις απολύσεις.
 

6. Για να διεκδικήσουμε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της εποχής μας.
 

7. Να συντονίσουμε τους αγώνες μας με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα που συσπειρώνεται γύρω από το ΠΑΜΕ.
 
Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους συνάδελφους Ι.Υ. να οργανωθούν στο σωματείο τους ενισχύοντας τη δύναμή τους. Να πάρουν μαζικά μέρος στη ΓΣ του σωματείου που θα γίνει την Τετάρτη 5 Μαρτίου στο ΕΚΚ και ώρα 6 το απόγευμα. Οι εκλογές του σωματείου θα γίνουν την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρες από 11 το πρωί έως 18:30 το απόγευμα στο εργατικό κέντρο στη Σαμάρα 6. Απαραίτητα οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και βιβλιάριο υγείας.