Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στα Sconto Market

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι στα Sconto Market διεκδικόντας τα δεδουλευμένα τους. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας για το θέμα αυτό.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Κερκυραίοι-ες από σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι στα SCONTO βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών που η επιχείρηση τους χρωστάει. Η υπόθεση τους είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζο-μένων στην Κέρκυρα, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οικοδόμων, των αυτοαπασχολούμενων. 

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ!!! 

Όπλο μας η κοινή μας δράση από τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα στους χώρους δουλειάς μας, μέσα από τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές μας, κανείς εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του.

Οργανώσου στα ταξικά σωματεία, έλα στο ΠΑΜΕ και πάλεψε για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στους μισθούς πείνας, στα εξοντωτικά ωράρια, στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, που μας θέλει σκλάβους του 21ου αιώνα με αφορμή και πρόσχημα την κρίση που το ίδιο το κεφάλαιο δημιούργησε.

Οργάνωσε τον αγώνα σου μέσα από τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές σου. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς ρεύμα, χωρίς φαί, χωρίς μόρφωση για τα παιδιά του. Να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας.
Να νικήσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία μέσα από τη συλλογική μας δράση. 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Γυρνάμε την πλάτη μας στις ξεπουλημένες ηγεσίες, του εργατικού κέντρου Κέρκυρας, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να στήνουν διασπαστικά σωματεία (οικοδόμων, εμποροϋπαλλήλων) προς όφελος εργοδο-τών-συνομιλητών και φίλων τους.
Αλήθεια που εξαφανίζονται όλοι αυτοί οι «εργατοπατέρες» όταν επιχειρήσεις όπως τα SCONTO κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων;
Απομόνωσέ τους: Δεν τους έχουμε ανάγκη. Κανείς εργαζόμενος δεν τους έχει.

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!
ΠΑΛΕΨΕ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!

Εμείς ο εργαζόμενος λαός παράγουμε τον πλούτο στην κοινωνία και εμείς πρέπει να τον καρπωνόμαστε.
Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά και ήρθε η ώρα να πιστέψουμε ότι μπορούμε και χωρίς αφεντικά.