Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Κινητοποίηση στο ΙΚΑ για άμεσο σφράγισμα βιβλιαρίων υγείας

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ Καλλιθέας για το άμεσο σφράγισμα βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης,  άνεργοι και εργαζόμενοι της περιοχής που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της Επιτροπής Ανέργων και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας.  

Συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, φωνάζοντας συνθήματα και καλώντας το λαό σε οργανωμένο αγώνα.

Στην ανακοίνωση των δύο Επιτροπών που μοίρασαν στον κόσμο αναφέρουν:

«Απαιτούμε άμεσα το σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γιατί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δικαίωμα όλων μας και δεν μπορεί να υποτάσσεται στα κέρδη των μεγαλοεπενδυτών στην υγεία.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία και την Πρόνοια. Αρκεί η εργατική τάξη να πιστέψει στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα.

Διεκδικούμε μαζί:
 
- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια!

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - επικουρικών - εργαζόμενων στα ιδιωτικά συνεργεία. Να απορροφηθούν όλες οι αποκλειστικές νοσηλεύτριες από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

- Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με θεώρηση βιβλιαρίων όλων των ασφαλιστικών ταμείων για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προϋποθέσεις.

- Να πάρουν μέτρα προστασίας για άνεργους που σπουδάζουν παιδιά με δωρεάν σίτιση - στέγαση - σπουδές.

- Να απαγορευτεί να κοπεί ρεύμα - νερό - σταθερό τηλέφωνο σε μακροχρόνια άνεργους».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Πέμ, 04/04/2013 - 13:24
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 04/04/2013 - 13:24