Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κινητοποίηση την Παρασκευή 4 Νοέμβρη στις 10:30 στο ΓΝΚ, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας του εργολαβικού συνεργείου καθαριότητας και της διοίκησης του Νοσοκομείου

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους, όλον τον κερκυραϊκό λαό σε κινητοποίηση την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 10:30 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κινητοποίηση αυτή είναι η δική μας απάντηση στις απειλές, στην απληρωσιά, στην εκμετάλλευση που υφίστανται οι συναδέλφισσες του εργολαβικού συνεργείου καθαρισμού του Νοσοκομείου. Είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με τις πλάτες της διοίκησης του Νοσοκομείου, που έχει αναλάβει να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του εργολάβου, τώρα που η εργοδοσία «πιάστηκε στα πράσα» να κλέβει και από τα ψίχουλα που δίνει ως μισθό στις εργαζόμενες.

Καταγγέλλουμε τη νέα προσπάθεια εργοδοσίας και διοίκησης του Νοσοκομείου να διασπάσουν τις εργαζόμενες και να διαλύσουν το Σωματείο τους (Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας) με μεθοδεύσεις διαγραφών μελών από αυτό και καλούμε τις συναδέλφισσες να την αντιπαλέψουν. Από τον αγώνα δεν περισσεύει καμία συναδέλφισσα-συνάδελφος. Να μην τους κάνουν το χατίρι. Η διάσπαση εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του εργοδότη.

Ότι κέρδισαν μέχρι τώρα (δεδουλευμένα, ρεπό, άδειες κ.ά.) το κέρδισαν με τον δικό τους αγώνα και τη στήριξη του κλαδικού μας Σωματείου (Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων) κόντρα στους εκφοβισμούς, στις απειλές και στις μεθοδεύσεις εργοδοσίας και διοίκησης του ΓΝΚ. Έχουν πολλά ακόμα να κερδίσουν συνεχίζοντας σε αυτήν την κατεύθυνση και θα τα κερδίσουν!

Οι συναδέλφισσες δεν είναι μόνες τους. Η επίθεση που δέχονται δεν είναι επίθεση μόνο απέναντι στις ίδιες, είναι επίθεση στα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και ως τέτοια θα την αντιπαλέψουμε! Η απλήρωτη και μαύρη εργασία, είναι γενικευμένο φαινόμενο σε όλους σχεδόν τους εργασιακούς χώρους και στο νησί μας. Τους προειδοποιούμε ότι όποιο χέρι σηκωθεί να πειράξει έστω και μία τρίχα από τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας θα κοπεί από τη ρίζα, καθώς θα συναντήσει την αντίδραση όλων των εργαζομένων του νησιού! Οργανώνουμε των αγώνα μας με ταξικό προσανατολισμό, με ενότητα, σε ρήξη και σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.

Όλοι στην κινητοποίηση την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 10:30 στο Νοσοκομείο.

Προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη Γενική Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη με πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, κόντρα σε μεγαλοεργοδοσία και στα τσιράκια της (Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβερνήσεις, εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός).


Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!