Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό
Πολύμορφες δράσεις ανέπτυξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη στα πλαίσια στήριξης των κινητοποιήσεων των αγροτών και εν όψη του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Ένα πούλμαν από την Κέρκυρα συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση μαζί με χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους που τους συμπαραστέκονται ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στο πλευρό των αγροτών απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το σχέδιο αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες. Η συμμαχία όλων αυτών είναι που θα δώσει την απάντηση, τη λύση, στο δρόμο της ανατροπής.

Το πρωί της Παρασκευής οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στον κόμβο της πλατείας ΣΑΡΟΚΟ, ενώ μοιράστηκαν ανακοινώσεις, έγιναν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συζητήσεις με δεκάδες εργαζομένους.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε δυναμικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου ακούστηκαν συνθήματα στήριξης των αγώνων των αγροτών και καλέσματα στη δράση και τη συμμετοχή στον σκληρό αγώνα που απαιτείται για την αναχαίτιση και την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησης ως ο καλύτερο συνεχιστής των προηγούμενων.

Αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή απαντάμε με 48ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία που πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Η απεργία είναι όπλο στα χέρια μας.