Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η υποτιθέμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα

Προς το Προεδρείο του Δημοτικού
Συμβουλίου Κέρκυρας
Κέρκυρα 04/ 06/2015

ΘΕΜΑ: «Παράκληση για διόρθωση της υποτιθέμενης ομόφωνης απόφασης για την Δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα (αριθμός απόφασης 9-222) που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου στις 27/05/2015».

Κύριε Πρόεδρε,
Με τεράστια έκπληξή μου ανάγνωσα χτες στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέρκυρας την πιο πάνω απόφαση (9-222) για την Δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα. Στην απόφαση αυτή που πάρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 25/05/2015 γίνεται μία κατά την άποψή μου απίθανη λαθροχειρία αφού επιχειρείται να παρουσιασθεί σαν «ομόφωνη» απόφαση στην ολότητα της. Στην πραγματικότητα όμως ομόφωνα ψηφίστηκαν οι τρείς πρώτες παράγραφοι της απόφασης που άλλωστε προτάθηκαν από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και τις οποίες σας παραθέτω αυτούσιες:

«Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει απόλυτα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ζητά τη συμπλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την άμεση και αναγκαία χρηματοδότηση, το άνοιγμα όλων των κλειστών νοσηλευτικών και εργαστηριακών τμημάτων (ενδεικτικά αιμοδυναμικό εργαστήριο κ.λ.π.).

Μαζικά θα στηρίξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από τα Σωματεία τους.

Καλεί τα Τοπικά Συμβούλια να αναλάβουν πρωτοβουλία να καλέσουν τους κατοίκους των κοινοτήτων τους σε γενικές συνελεύσεις, στις οποίες τα Σωματεία των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θα ενημερώσουν τους κατοίκους για τα προβλήματα, την κατάσταση που επικρατεί αλλά και για πιθανές αγωνιστικές κινητοποιήσεις».



Η 4η παράγραφος όμως που αφορά την σύσταση επιτροπής….. «Να συσταθεί Επιτροπή και να συμμετέχουν σ’ αυτήν ο Δήμος Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι Βουλευτές Κέρκυρας και όλοι οι Φορείς, με πρωτεργάτες τα Σωματεία των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που γνωρίζουν το αντικείμενο και τα προβλήματα, ώστε όλοι μαζί να λάβουμε μέτρα για την ενημέρωση και την κινητοποίηση ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού. Η Επιτροπή μεταξύ άλλων να επισκεφθεί τον Υπουργό Υγείας ή να τον προσκαλέσει στην Κέρκυρα προκειμένου να του θέσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου.» καταψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης με συγκεκριμένο σκεπτικό που ανέπτυξα λεπτομερώς στην δευτερολογία μου και που περιληπτικά σας το αναφέρω ξανά: Τέτοιου είδους επιτροπές «όλοι μαζί» το μόνο που ουσιαστικά καταφέρνουν είναι να θολώνουν τα νερά, να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και τελικά να αθωώνουν όλους αυτούς (βουλευτές, Περιφερειάρχες, δημάρχους και όχι μόνο) που για πολλά χρόνια στήριζαν και στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα (πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, υποχρηματοδότηση, απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού κλπ.) που οδήγησαν την κατάσταση στην Δημόσια Υγεία στα άθλια χάλια που βρίσκεται σήμερα. Επιπλέον τέτοιες επιτροπές του «όλοι μαζί» επιχειρούν να εξισώσουν τους εργαζόμενους με τους θύτες τους και να οδηγήσουν στο λανθασμένο συμπέρασμα πως άνθρωποι που έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις και εξυπηρετούν εντελώς διαφορετικά συμφέροντα, μπορούν για «το κοινό καλό» να συμμαχήσουν!!

Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από όλα αυτά σας παρακαλώ όπως άμεσα προβείτε στην διόρθωση της απόφασης 9-222. Επίσης παρακαλώ όπως αυτή η επιστολή αναγνωσθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση 

Ο Επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ
Δήμου Κέρκυρας