Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Τετάρτη, 17 Ιούνη, στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο

Η επικείμενη συμφωνία συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ θα κινείται σε αντεργατική αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Στα κείμενα που διαρρέουν μπορεί κανείς να δει τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, το τέλος των λεγόμενων «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, τη συνέχιση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν άμεση επίδραση στην τσέπη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται να αθροιστούν στους ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ και από αυτήν την άποψη θα χειροτερέψουν οι όροι που ζει και βγάζει το ψωμί της η εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Επίσης έχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, ανεξάρτητα από το ποσοστό επί του ΑΕΠ που θα διαμορφωθούν τελικά. Πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει συμφωνία της κυβέρνησης για ένα συγκεκριμένο ποσό που θα πρέπει να περισσέψει στο τέλος κάθε χρόνου. Αυτό πρακτικά οδηγεί σε νέες περικοπές δαπανών και αντιλαϊκά μέτρα, στην περίπτωση που δεν πιαστεί ο στόχος. Δηλαδή, ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων θα οδηγεί πάντα σε περικοπές και μέτρα, κύρια σε βάρος των λεγόμενων «κοινωνικών δαπανών», όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι πέτυχε με τη συμφωνία που ετοιμάζει να μη μειωθούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις.

Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Αφού μόνο και μόνο η παραπέρα αύξηση του ΦΠΑ σημαίνει μεγαλύτερο τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Στο σύνθημα του γιγαντοπανό, που δέσποζε στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη 11 Ιουνίου, βρίσκεται η λύση. «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας»!
Για αυτό το λόγο το ΔΣ του σωματείου μας στη συνεδρίαση του στις 11 Ιουνίου αποφάσισε να καλέσει τους συνάδελφους ιδιωτικούς υπάλληλους σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με σκοπό να παρθεί απόφαση για απεργία στον κλάδο μας όταν έρθει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η νέα συμφωνία – μνημόνιο. Γιατί μπλόκο σε παλιά και νέα μνημόνια μπορεί να βάλει μόνο ο αγώνας της Εργατικής Τάξης κόντρα στην κυβέρνηση που υπηρετεί κεφάλαιο - ΕΕ και τη στρατηγική της αύξησης των κερδών της πλουτοκρατίας.

Κέρκυρα, 14-6-15

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος                    Η γραμματέας

Γκόγκας Βασίλης               Πυρομάλη Μυρσίνη