Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις απολύσεις στα Public

H επιχείρηση Public, που αφού καλά καλά ξεζούμισε τους εργαζόμενους, για πάνω από έναν χρόνο, με την εντατικοποίηση της δουλειάς και μισθούς πείνας, ανακοίνωσε ότι κλείνει το υποκατάστημα στο Σολάρι. Το πρόσχημα είναι ότι κάλυψε το πλάνο της μόνο κατά 98% και όχι στο 100%! Γι’ αυτόν το λόγο αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο τους 11 εργαζόμενους του υποκαταστήματος. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που το προηγούμενο διάστημα αυτοπροβαλλόταν ως «ελληνική επιχείρηση που εν καιρώ κρίσης ανοίγει νέα καταστήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

Τονίζουμε ότι οι απολύσεις αυτές έρχονται μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας για την εργοδοσία. Φαίνεται για ακόμα μια φορά πως αυτό που κλείνει τις επιχειρήσεις και στέλνει στην κόλαση της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους είναι το συνεχές κυνήγι όλο και μεγαλύτερου κέρδους και όχι οι αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Αέρα στα πανιά των μεγαλοεργοδοτών δίνει και η στήριξη που παρέχουν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και όλα τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από το τι λένε πολλές φορές στους ίδιους τους εργαζόμενους, για να τους εξαπατήσουν.

Γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνος του. Οι μεγαλοεργοδότες αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και για αυτό έχουν πάρει όλα τα μέτρα και έχουν ενιαία στάση απέναντι στους εργαζόμενους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και όλοι οι εργαζόμενοι, να στηριχτούμε στη δύναμή μας, να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία μας. Να παλέψουμε με ταξικό προσανατολισμό και σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, μαζί με τους μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους-ΕΒΕ, ώστε να βάλουμε φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο που βιώνουμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και που θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον κερκυραϊκό λαό να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των 11 εργαζομένων του Public στο Σολάρι. Καταγγέλουμε την απόφαση της εργοδοσίας και απαιτούμε το κατάστημα να παραμείνει ανοιχτό χωρίς να γίνει καμία απόλυση.


Κέρκυρα, 10 Γενάρη 2015