Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατά της επιχείτησης ανακύκλωσης των αδελφών Λαβράνου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ύστερα από καταγγελία μέλους του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΚΣΙΥ), εργαζόμενου στην επιχείρηση ανακύκλωσης των αδερφών Λαβράνου, αντιπροσωπεία του ΚΣΙΥ παραβρέθηκε στην έδρα της επιχείρησης στα Δανήλια για να απαιτήσει μαζί με αυτόν τα δεδουλευμένα του. Δηλαδή την αποζημίωση απόλυσης, άδειας, το επίδομα αδείας 2013 και 2014, το δώρο Χριστουγέννων 2013 και 2014, το δώρο Πάσχα 2014, τις υπερωρίες, τις αργίες και τα ρεπό. Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι αυτή που έχει υπογράψει σύμβαση με τον δήμο για την περισυλλογή των απορριμμάτων.

Εκεί η αντιπροσωπεία του σωματείου δέχτηκε προπηλακισμό από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης οι οποίοι μάλιστα απείλησαν να καλέσουν και την αστυνομία ενώ προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να συκοφαντήσουν τον συνάδελφο επειδή διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του. Καταγγέλλουμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες των εργοδοτών και τους προειδοποιούμε ότι θα πέσουν στο κενό. Τονίζουμε στους εργαζόμενους ότι αυτοί που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοτικής ασυδοσίας, ώστε να απολύει εργαζόμενους χωρίς να τους δίνει αυτά που δικαιούνται ασκώντας παράλληλα ωμή τρομοκρατία, δεν είναι άλλοι από τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης και της ΕΕ που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αψηφήσουν την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, και να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τα ταξικά σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 11:00 στην πλατεία Σαρόκο ενάντια στο σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.