Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία της Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για τη Χρυσή Αυγή

Ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτώβρη, ημέρα που ο λαός της Κέρκυρας και όλης της χώρας τιμούσε το περήφανο “ ΟΧΙ” του λαού μας το 1940 στους φασίστες εισβολείς και την αντίσταση ενάντια στη ναζιστική μπότα, είναι που διάλεξαν οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και των ντόπιων συνεργατών του, οι χρυσαυγίτες να δράσουν!

Λέρωσαν με τα φασιστικά τους βρωμόχερα το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα, που ήταν αναρτημένο στην Πλατεία ΣΑΡΟΚΟ!

Τους ενοχλεί το συλλαλητήριο, γιατί ενοχλούνται τα αφεντικά τους! Ενοχλούνται οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, όλοι αυτοί που πίνουν τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων!

Είναι τσιράκια του κεφαλαίου, υπηρέτες του καπιταλισμού. Είναι αυτοί που αρκεί να βήξει κάποιος εφοπλιστής ή βιομήχανος για να τρέξουν να καταθέσουν ερώτηση στη βουλή για την προάσπιση των κερδών του. Είναι αυτοί που μόνιμα τα τελευταία χρόνια βάζουν μοναδικό τους στόχο τα ταξικά σωματεία των εργατών στο Πέραμα, στο Βόλο,… και τώρα και στην Κέρκυρα.

Φοβούνται την εργατική τάξη, το λαό και τους ταξικούς του αγώνες κατά της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Τώρα, που έχει αποκαλυφθεί στον καθένα η εγκληματική τους δράση -απόρροια της φασιστικής τους ιδεολογίας- που αποδείχθηκε η κοινή ποινική δράση των στελεχών και του κόμματός τους, είναι που εναγωνίως προσπαθούν να αποδείξουν πόσο χρήσιμοι είναι στα αφεντικά και το πολιτικό τους σύστημα, στοχοποιώντας για άλλη μία φορά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο νησί!

Η γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να απομονώσουν τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Φασιστικού-Μεταξικού καθεστώτος, τους εγκληματίες-δολοφόνους της “Χρυσής Αυγής”.

Να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή από την Κέρκυρα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη!

Κέρκυρα, 29-10-2014   
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κέρκυρας