Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Ν. στην προβοκάτσια της εφημερίδας "Καθημερινή Ενημέρωση"

κ. Διευθυντή

Στο φύλλο της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου έχετε κύριο τίτλο για την συνεδρί-αση του Π.Σ. Ι.Ν 18 και 19-10-14. ¨ΚΚΕ και Ελλ. Αυγή εισηγητές στο ίδιο θέμα»

Ο τίτλος και το άρθρο δημιουργούν εμμέσως συνειρμούς για κάποιου εί-δους συνεννόηση και ανοχή των περιφερειακών συμβούλων της ΛΑ.ΣΥ με τη ναζιστική ελληνική Αυγή. Πρόκειται για προβοκατόρικο ψέμα. Όλα αυτά τα γράφετε όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ έχει έγκαιρα καταγγείλει και αποκαλύψει τον ναζιστικό – εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α., έχει αποκαλύψει τις σχέσεις της με βασικούς κρίκους του κρατικού μηχανισμού, την ανοχή των κυβερνήσεων απέναντι της και έχει καλέσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε απομόνωση της. Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει ότι η πολιτική της Ε.Ε εξίσωσης κομμουνισμού - φασισμού που είναι επίσημη, θρέφει τις φασιστικές ομάδες και κόμματα στις χώρες της Ε.Ε Γνωρίζετε επίσης ότι μέλη, στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έχουν πέσει θύματα εγκληματικών επιθέσεων από συμμορίες της Χ.Α.  Επίσης γνωρίζετε ότι στην 1η συνεδρίαση του Π.Σ είμαστε η μοναδική παράταξη που ζήτησε την απομόνωση του εκπροσώπου της Χ.Α και τη μη εκλογή του σε κανένα όργανο ή επιτροπή του Π.Σ. και γι αυτό δεχτήκαμε τη χυδαία αντικομουνιστική επίθεση της Χ.Α.   


Θεωρούμε  ότι γνωρίζετε πως τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Π.Σ. τα καθορίζει ο Πρόεδρος του Π.Σ σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη. Ο ίδιος καθορίζει και τους εισηγητές των θεμάτων εφόσον βέβαια το ζητήσουν οι παρατάξεις  και εφόσον έχουν καταθέσει εισήγηση. Κατά συνέπεια οι παρατάξεις του Π.Σ δεν έχουν λόγο  για το ποιοι θα είναι εισηγητές ούτε έχουν κάποια συνεννόηση μεταξύ τους. 
Με δεδομένα τα παραπάνω θεωρούμε τουλάχιστον άστοχο τον τίτλο της εφημερίδας σας. Ο τίτλος συνοδεύεται και από το κύριο άρθρο της εφημε-ρίδας όπου αφήνονται υπαινιγμοί για την στάση του ΚΚΕ (και άλλων κομμάτων) απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Κέρκυρα, 15-10-2014 
Γραφείο τύπου της ΛΑ.ΣΥ Ι.Ν