Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εργαζόμενοι στα Καρφούρ-Μαρινόπουλος -DIA: Πέτυχαν το πάγωμα της «πρότασης» της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία: Κάλεσμα στις γενικές συνελεύσεις την Κυριακή 11 Μάη

Σε ανάκληση της πρότασης για προκήρυξη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Μάη προχώρησε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Καρφούρ – Μαρινόπουλος, Ντία, καθώς, μετά τις άμεσες καθοριστικές του παρεμβάσεις αλλά και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, πήρε τη διαβεβαίωση εκπροσώπου της εργοδοσίας ότι  παγώνει την πρότασή της για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

Σε ενημερωτική ανακοίνωση του το ΔΣ του Σωματείου μας, μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να καλέσει επίσης όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις της Κυριακής 11 Μάη, όπου με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης έχουν συγκληθεί και από κοινού να οργανώσουμε με την ίδια αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα την διεκδίκηση και των υπόλοιπων δίκαιων αιτημάτων μας:

1. Επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί.

2. Ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και με την οποία ναρκοθετήθηκαν και τα επιδόματα, αλλά και επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως στις 31/12/2009.

3. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Παρ, 09/05/2014 - 23:48