Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Δυναμική κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ από τις Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης για τα πρόστιμα που επιβάλλει ο ΟΑΣΘ σε ανέργους, απαιτώντας τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων με τα ΜΜΜ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Λαϊκές Επιτροπές τονίζουν ότι την ώρα που οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και όχι οι πραγματικοί άνεργοι στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τους 1.400.000, η κυβέρνηση αξιοποιεί το μεγάλο αριθμό τους ως ένα μέσο πίεσης. Θέλει να τσακίσει τις συλλογικές συμβάσεις και τα άλλα εργασιακά δικαιώματα, να μειωθούν οι απαιτήσεις των ήδη εργαζομένων και ανέργων για να εξυπηρετηθούν οι καπιταλιστές που υπηρετεί. Για να πετύχει το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί ανάμεσα στα άλλα και πλήθος προγραμμάτων κοροϊδίας των ανέργων.

«Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας γιατί εξαρτάται από τη συλλογική οργάνωση της πάλης για την απόσπαση μέτρων ανακούφισης για τους ανέργους, ενάντια στις αιτίες που γεννούν την ανεργία. H ανεργία δεν είναι ανικανότητα, ούτε επιλογή. Για την ανεργία δεν φταίει η κακιά μας μοίρα. Φταίει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που η ύπαρξή του πάει μαζί με την ανεργία, θέλει τον εργάτη όλο και πιο φτηνό εμπόρευμα, πετά στις κρίσεις του όλο και πιο πολλούς εργαζόμενους στον Καιάδα της ανεργίας.

Ή αγώνας και επιβίωση ή υποταγή και εξαθλίωση. Οργανώσου μέσα από τις Επιτροπές Ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές της γειτονιάς σου, μέσα από την Επιτροπή Ανέργων του σωματείου σου».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Πέμ, 21/11/2013 - 22:21
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 21/11/2013 - 22:21