Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ! ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΟ!


               Η επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια στο όνομα της κρίσης οξύνεται και απλώνεται ενιαία σ' όλες τις πλευρές της ζωής μας, στο παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς. Η πολιτική της Κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)-ΕΕ-ΔΝΤ, ένα στόχο έχει: να διασώσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας και να πτωχεύσει το λαό.
            Χιλιάδες είναι οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Η ανεργία βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, σε πολλές περιπτώσεις εργάζεται μόνο ένα μέλος της οικογένειας ή και  κανένα. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει με δραματικό τρόπο τα παιδιά.
Όλο και πιο συχνά εμφανίζεται στα σχολεία το τραγικό φαινόμενο μαθητών που υποσιτίζονται, που στερούνται το κατάλληλο για την εποχή ντύσιμο, τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι!!!
Τα φαινόμενα αυτά δε θα σταματήσουν από μόνα τους, ούτε θα μας τα λύσει κάποιος άλλος. Αν τώρα δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, αν τώρα δεν παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, αύριο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.
Καλούμε μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, μέσα από τους συλλόγους και τα 15μελή, όλοι μαζί, μια γροθιά, να μην αφήσουμε μόνο κανένα παιδί, καμιά οικογένεια που δοκιμάζεται. Απευθυνθείτε στη Λαϊκή Επιτροπή για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
   
  • Ούτε ένα σχολείο, ούτε ένας μαθητής χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα!
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων των σχολείων και γενικά για λειτουργίες  της εκπαίδευσης
  • Ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα! Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κτλ) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων – χωρίς την εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) και χορηγών 
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές ΆΜΕΣΟΣ εμβολιασμός των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί!