Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Δελτίο τύπου Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Το πρωί της Κυριακή 16 Ιούλη πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο μέτρο της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, που διοργάνωσε ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων  και ο Πανκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου του εμπορίου, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους και αυτοαπασχολουμενοι-επαγγελματίες. Οι απεργιακές φρουρές που στήθηκαν έξω από καταστήματα μονοπωλιακών ομίλων (sephora-Marks & Spencer) είχαν σαν αποτέλεσμα τα καταστήματα αυτά να παραμείνουν κλειστά!

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπεύθυνη της πολυεθνικής Marks & Spencer στην Κέρκυρα, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος σωματείου, που έχει δημιουργήσει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, για να διασπάσει τους εργαζόμενους και να τους απομακρύνει από το Σωματείο μας και τον ταξικό αγώνα, εξανάγκασε τις εργαζόμενες να παραμείνουν μέσα στο κατάστημα και να εργαστούν με την δικαιολογία του φόρτου εργασίας...! Με αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας υπερασπίζεται την αργία της Κυριακής, τα δικαιώματα των εργαζομένων, προσφέροντάς τους βορά στα μεγάλα αφεντικά! Άξιος ο μισθός τους! Κάτω όμως από την αποφασιστικότητα του Σωματείου μας και των συγκεντρωμένων, το κατάστημα δεν άνοιξε και οι εργαζόμενοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι!!!

Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ! Το μέτρο της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας είναι μέρος ευρύτερης πολιτικής, που στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μέσω της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, του λαού συνολικά, αυτό που ονομάζουν ανάκαμψη-ανάπτυξη! Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας με ταξικό προσανατολισμό, συμπαραστεκόμαστε ο συνάδελφος στο συνάδελφο και προετοιμαζόμαστε για της μάχες που έχουμε μπροστά μας! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στον τουρισμό που κατεβαίνουν σε απεργία την Πέμπτη 20 Ιούλη.

Τέλος, καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να συμμετέχει στις προβολές ταινιών που διοργανώνει το Σωματείο μας τη Δευτέρα 17 Ιούλη και τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 21:00 στον Κήπο του Λαού.