Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους του Sandy Beach Resort

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του ξενοδοχείου Sandy Beach Resort. Η κατάσταση που βιώνουν και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα των αντιθέσεων των μεγάλων αφεντικών τις οποία πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι, αποτέλεσμα του κυνηγιού του μεγαλύτερου κέρδους από κάθε μεγαλοεπιχειρηματία για τον εαυτό του. Δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αλλά όλους μας, καθώς αντίστοιχες είναι οι συνθήκες, που βιώνουμε σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Τι κι αν ο τομέας του τουρισμού και στο νησί μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει σημαντική αύξηση, αυτό που αποκαλούν ανάπτυξη! Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία έρχονται αντιμέτωποι με ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση, αβεβαιότητα, μεγαλύτερη εξαθλίωση…! Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία πασχίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματικοί όμιλοι, το πολιτικό τους προσωπικό – κυβέρνηση και αστικά κόμματα – ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός! Αυτό που δε μας λένε όμως είναι ότι προϋπόθεση για να έρθει και να συνεχιστεί η ανάκαμψη-ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, είναι το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, της ίδια της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας! Για αυτό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει και νέα μέτρα για λογαριασμό των μεγάλων αφεντικών, με αφορμή τη δεύτερη αξιολόγηση, που θα εντείνουν την εκμετάλλευση που βιώνουμε, που θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τις ζωές μας. Γι΄ αυτό η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τρέχει να συμφωνήσει με τη μεγαλοεργοδοσία στη συνέχιση του αίσχους που ζούμε! Γι΄ αυτό η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας βάζει πλάτη στις διαλυτικές προσπάθειες, που λαμβάνουν χώρα μέσα στους χώρους δουλειάς.  

Δε θα το επιτρέψουμε! Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ομηρεία και η αβεβαιότητα που βιώνουν οι συνάδελφοι του Sandy Beach Resort και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και όλα τα δικαιώματά τους, ασχέτως ιδιοκτήτη!

Στον κοινό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει τα μεγάλα αφεντικά εναντίον μας απαντάμε με κοινό πόλεμο όλοι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και οι φτωχοί ελεύθεροι επαγγελματίες! Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας με ταξικό προσανατολισμό, για ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ζωή με βάση τις δικές μας ανάγκες και τις δυνατότητες τις εποχής μας, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Δίνουμε την απάντησή μας συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 7:30 μ.μ. στο Σαρόκο.