Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Για την απόλυση εργαζόμενης στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας του ΓΝΚ-Κινητοποίηση στις 20/12 στις 8 το πρωί στο ΓΝΚ

Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέλφισσας καθαρίστριας του εργολαβικού συνεργείου καθαρισμού του ΓΝΚ από την εταιρεία JCB Security and Facility Α.Ε. (My Services). Η απόλυση αυτή είναι παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική, καθώς έρχεται μετά την αποκάλυψη της κλοπής την οποία εδώ και πολλούς μήνες διαπράττει η εταιρεία σε βάρος εργαζομένων. Να σημειωθεί πως η συναδέλφισσα είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και πρωτοστατεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του συνεργείου καθαρισμού, καθώς εδώ και πολλούς μήνες, μαζί με άλλες εργαζόμενες και το Σωματείο μας, δίνει περήφανη και ανυποχώρητη μάχη για να καταβάλει η εταιρεία τα δεδουλευμένα σε όλους, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Αυτήν την πρωτοπόρα δράση ως συνδικαλήστριας πάει να «χτυπήσει» με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία ενώ παράλληλα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα τους. Και αυτά τη στιγμή που καθημερινά αυξάνονται οι καταγγελίες των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΓΝΚ για τα παραπάνω.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία για να δικαιολογήσει την απόλυση, χρησιμοποιεί ως πρόφαση την «ανάρμοστη συμπεριφορά»! Θυμίζουμε πως εδώ και πολύ καιρό, από τις 6 Νοέμβρη, έχουμε δημόσια καταγγείλει με ανακοίνωσή μας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΓΝΚ, που με πρόθυμους προσπαθούσε να κατασκευάσει καταγγελίες σε βάρος εργαζομένων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας, ώστε να στοιχειοθετηθούν οι επικείμενες απολύσεις. Ένα παιχνίδι δηλαδή που ήταν από την πλευρά της διοίκησης του ΓΝΚ από την αρχή στημένο…!

Συμπαραστεκόμαστε στη συναδέλφισσα και σε όλους τους εργαζόμενους στο συνεργείο καθαρισμού του ΓΝΚ και απαιτούμε:

Να ανακληθεί τώρα η απόλυση της συναφέλφισσας
Να καταβάλει τώρα η εταιρεία τα κλεμμένα
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα

Καλούμε σε κινητοποίηση αύριο 20 Δεκέμβρη, στις 8 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει
του λαού η πάλη θα τη σπάσει!