Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση στήριξης του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργία καθαριότητας του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των καθαριστών-καθαριστριών του Νοσοκομείου Κέρκυρας, που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και η εργοδοσία εκμεταλλεύονται άγρια τους καθαριστές – καθαρίστριες στα εργολαβικά συνεργεία με την κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την προώθηση των ατομικών συμβάσεων με άθλιους μισθούς και όρους δουλειάς, με απληρωσιά και απολύσεις. 

Είτε μέσω των εργολάβων, είτε μέσω τον ατομικών συμβάσεων των νοσοκομείων το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι είναι χωρίς συγκροτημένα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, χωρίς κανονική ή αναρρωτική άδεια και δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθούς ψίχουλα, όταν τους καταβάλουν, όπως συμβαίνει και στο Νοσοκομείο του νησιού μας, που οι καθυστερήσεις είναι συχνό φαινόμενο.

Κανένας εργαζόμενος στο εργολαβικό συνεργείο να μην φοβηθεί. Να οργανωθεί και από κοινού να παλέψουμε για:   • Πρόσληψη από τον αντίστοιχο φορέα και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Να φύγουν τα συνεργεία – εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία καθαρίστρια να μην χάσει την δουλειά της 
  • Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων
  • Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους οφείλονταιΠαράλληλα, συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, συμμετέχοντας μαζικά στη σύσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 στις 7.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.


Στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δε μένουμε απαθείς!
Επικοινωνούμε και οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας.
Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!