Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αλληλεγγύη στους ταξικούς αδελφούς μας: Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης



Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι μάρτυρες της τραγωδίας που ζουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Οι άνθρωποι αυτοί, ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους, έχοντας χάσει παιδιά, συζύγους, αδέλφια, γνωστούς, φίλους, διανύοντας πολλά αιματοβαμμένα χιλιόμετρα  αναζητούν μια  καλύτερη ζωή. Για κάποιους αυτή η ζωή δε έρχεται ποτέ, αφού δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι εγκλωβίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ολόκληρη τη χώρα μας ή αφήνονται αβοήθητοι σε χωράφια, πλατείες, δρόμος στο έλεος τον καιρικών συνθηκών, της πείνας και των κυκλωμάτων διακίνησης.

Η αιτία της δυστυχίας αυτών των ανθρώπων είναι μία και μοναδική, η οποία κρύβεται επιμελώς από το λαό μας. Δεν είναι άλλη από την ακόρεστη δίψα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, για ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη, για τα οποία δε διστάζουν ακόμα και να αιματοκυλούν λαούς ολόκληρους, όταν τα συμφέροντά τους συγκρούονται. Η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για λογαριασμό των δικών τους η κάθε μία μονοπωλίων, βομβαρδίζουν, λεηλατούν, εξοπλίζουν-ενισχύουν παραστρατιωτικές ομάδες στη Μ. Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην Ουκρανία κ.α., ανταγωνιζόμενες η μία την άλλη, για το ποιας τα μονοπώλια θα πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των πλουτοπαραγωγικών πηγών των περιοχών αυτών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας.

Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, το κλείσιμο των συνόρων, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ίδιας της Ε.Ε., που με τις αποφάσεις της, τις οποίες στηρίζει η ελληνική συγκυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα, που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, καταπατούν κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, ενισχύοντας τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Είναι αποφάσεις που στρέφονται ξεκάθαρα κατά των προσφύγων-μεταναστών αλλά και των λαών της Ε.Ε. Ο λόγος βεβαίως είναι και εδώ ο ίδιος. Να αποτελέσει η χώρα μας μια δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού, από την οποία Ευρωπαίοι και Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες θα διαλέγουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους, ανάλογα με το τι κάθε φορά τους εξυπηρετεί, ώστε να αυγατίζουν τα κέρδη τους.  

Είναι η ίδια η αιτία και της δικής μας δυστυχίας, που μας θέλει άνεργους, φτηνούς εργαζόμενους, με μισοδουλειάς μέχρι τον τάφο, με μισοδικαιώματα, με μισοζωή και πιθανώς αύριο κρέας στα κανόνια τους, για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα-οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται τώρα να διεκδικήσει μέτρα άμεσης ανακούφισης των προσφύγων-μεταναστών. Ως λαός ξέρουμε τι σημαίνει προσφυγιά και πόλεμος. Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική αντίληψη, που στρέφεται ενάντια στα θύματα αυτής της τραγωδίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους θήτες να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας στους ταξικούς αδελφούς μας συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η συγκέντρωση των προμηθειών θα γίνεται κάθε βδομάδα Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-13:00 και Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-20:00 στα γραφεία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συνδικάτου Οικοδόμων Κέρκυρας και του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας (2ος όροφος Εργατικού Κέντρου).

Διεκδικούμε:

• Άμεση μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τη χώρα μας στις χώρες προορισμού τους
• Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Η εμπλοκή του αποτελεί κίνδυνο για το λαό μας
• Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις-Να κλείσουν οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις
• Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων φιλοξενίας-Να κλείσουν τώρα τα hot-spot-Καμία εμπλοκή ΜΚΟ
• Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σέγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε. 


Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε με 48ωρη πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ, αν η συγκυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη βουλή το έκτρωμα για το ασφαλιστικό 


Υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη πρόσφυγες και μετανάστες

• Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια
• Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες
• Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης 
• Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση
• Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές



Τηλέφωνα επικοινωνίας
698 74 18 692
26610 39312



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ