Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Για το συλλαλητήριο της 15ης Ιούλη


Εκατοντάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, άνεργοι, συνταξιούχοι,  νεολαία και γυναίκες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ στην Κέρκυρα την Τετάρτη 15 Ιούλη. Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία ΣΑΡΟΚΟ όπου απευθύνθηκε χαιρετισμός από τον Βαγγέλη Αλαμάνο, μέλος της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν με τη δυναμική σους συμμετοχή κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού, να ενταθεί η προσπάθεια για να δυναμώσει η λαϊκή δράση στους τόπους δουλειάς, σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, στο νοσοκομείο και τις υπηρεσίες, στα σχολεία, στις γειτονιές. Τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι Λαϊκές Επιτροπές πιο αποτελεσματικά να γίνουν οι φορείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας.

Το μνημόνιο Τσίπρα που έφεραν στη βουλή οι "αντιμνημονιακοί" ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και υπερψηφίστηκε και από τους "μνημονιακούς" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ θα επιδεινώσει και άλλο τη ζωή των λαϊκών οικογενειών. Πρέπει τώρα να ενταθεί ο αγώνας και για να μην υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα και για να έχουμε ανάκτηση των απωλειών.


Καμία αυταπάτη για το ρόλο των "επαναστατών" του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν ΟΧΙ αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση και υλοποιούν τις αποφάσεις. Θέλουν να ενσωματώσουν και πάλι τις αντιδράσεις του κόσμου, να διασωθούν ορισμένοι και πολιτικά με το μυαλό τους και στην επόμενη μέρα ότι μπορεί να αποτελέσουν τις νέες εφεδρείες του συστήματος για νέα αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού. Στην Κέρκυρα αυτό το παιχνίδι παίζεται πολύ, τόσο με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο της συγκυβέρνησης και επί της ουσίας τους δίνουν άλλοθι..

Καμία αναμονή, καμία ανοχή.

Κέρκυρα, 16-07-2015