Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Καταγγελία Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για παρουσία ασφαλίτη στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Παρασκευή 3/4

Την Παρασκευή 3 Απριλίου ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε γενική συνέλευση με θέμα την απεργία της Κυριακής 5/4 ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέλευση άτομο που δήλωσε «εκπρόσωπος» της Ασφάλειας επεδίωξε να μπει στο Εργατικό Κέντρο προφασιζόμενος ότι ήθελε να ενημερωθεί για την κινητοποίηση της Κυριακής η οποία δήθεν παρεμποδίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής των Βαΐων.  Στη συνέχεια αποχώρησε από το Εργατικό Κέντρο και προσέγγισε μέλη του σωματείου κατά την έξοδο τους από τη συνέλευση προσπαθώντας να αποσπάσει πληροφορίες για τις αποφάσεις που αυτή έλαβε.

Οπωσδήποτε το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος ενδιαφέρθηκε να μάθει αν το σωματείο θα προχωρήσει σε αποκλεισμό μεγάλων καταστημάτων όπως για παράδειγμα των «Public».Φαίνεται για ακόμα μια φορά ότι η δράση του σωματείου και του ταξικού κινήματος ενοχλεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες για λογαριασμό των οποίων δρα η συγκυβέρνηση με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Το περιστατικό αυτό αποτελεί συνέχεια των νέων κρουσμάτων αυταρχισμού που εκδηλώθηκαν ενόψει της απεργίας της Κυριακής με αποκορύφωμα την προσαγωγή των τριών συνδικαλιστών από τη Θεσσαλονίκη που προπαγάνδιζαν την απεργία έξω από μεγάλο πολυκατάστημα.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η οργανωμένη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος είναι καρφί στο μάτι των μεγαλοεργοδοτών.  Αυτή είναι που μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια τους και να τα ανατρέψει. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθούν να την εμποδίσουν με κάθε τρόπο από κοινού με το αστικό κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του.


Καταδικάζουμε αυτές τις μεθοδεύσεις με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και προειδοποιούμε ότι θα πέσουν στο κενό. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε αυτήν την προσπάθεια τρομοκράτησης με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 5/4 στις 10:00 στην πλατεία Γεωργάκη.