Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων

α) Στην συνεδρίαση του Π.Σ στη Λευκάδα την Κυριακή 14-9-14 έγινε η διαδικασία εκλογής των μελών της Ο.Ε. Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Π.Σ. εισηγήθηκαν να γίνει η εκλογή με βάση την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών που είναι αντιδημοκρατική γιατί επιβάλει τους δύο υποψήφιους της μειοψηφίας για την Ο.Ε να τους υποδείξει η μειοψηφία με μυστική ψηφοφορία και αποκλείει στους Περιφερειακούς Συμβούλους της μειοψηφίας να θέσουν υποψηφιότητα, ενώ αντίθετα αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα στους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε λόγους «πολιτικού ρεαλισμού» για την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου και εναπόθεσε την αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας στην αλλαγή του Καλλικράτη όταν αλλάξει η κυβέρνηση…!

Αντιταχθήκαμε σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση όπως και άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας. Υπογραμμίσαμε ότι στο όνομα του πολιτικού ρεαλισμού εφαρμόζεται από την πλειοψηφούσα παράταξη του Σύριζα η κυβερνητική πολιτική και οι αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις. Ούτε μια στοιχειώδη πράξη αντίστασης δεν θέλουν να κάνουν. Προτείναμε η ψηφοφορία για την εκλογή να γίνει από την ολομέλεια του Π.Σ. και όποιος ήθελε να θέσει υποψηφιότητα. Το απέρριψε η πλειοψηφία.
 
Έτσι αλληλοψηφίστηκαν οι παρατάξεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ (τους ψήφισε και η ΔΗΜΑΡ) και εκλέχτηκαν στην Ο.Ε. Εμείς θέσαμε υποψηφιότητα με τον Γ. Κορφιάτη, που συγκέντρωσε 7 ψήφους στην ψηφοφορία της μειοψηφίας.

β) Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών στην Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Αντί η πλειοψηφία του Π.Σ. να απαιτήσει τα απαιτούμενα ποσά από την κυβέρνηση δηλώνει ότι «αυτά είναι τα χρήματα» και απευθύνεται στην κοινωνική ευαισθησία των μεταφορέων. Στην πράξη δηλαδή συμβιβάζεται με την κυβερνητική πολιτική περικοπών και δεν διεκδικεί.

Εμείς θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών με σύγχρονα και ασφαλή μέσα και για αυτό να απαιτηθούν τα απαραίτητα κονδύλια από την κυβέρνηση. Επιπλέον για την Κεφαλονιά πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στη μεταφορά των μαθητών και όλων των κατοίκων.

 Κέρκυρα, 15-9-2014
Οι Περιφερειακοί
Σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ