Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση στη ΔΕΗ από Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές για τις διακοπές ρεύματος

Παρέμβαση στη Διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα πραγματοποίησαν, σήμερα, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, αλλά και της Ελευσίνας – Ασπρόπυργου συνεχίζοντας τη δράση τους και απαιτώντας να μη μείνει κανένα σπίτι άνεργου, καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κάτω από την πίεση των συνεχών παρεμβάσεων των αγωνιστικών δυνάμεων και με δεδομένες τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να πληρώσουν τους λογαριασμούς, η Διοίκηση της ΔΕΗ, ανέφερε ότι έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων ώστε να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο και να μπορούν να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος με διακανονισμό σε δόσεις.

Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν και οικογένειες που έχουν κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τους διακανονισμούς.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών για την κατάσταση.

Στο Κερατσίνι, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου, μέσα σε ένα χρόνο έχει μειωθεί η είσπραξη κατά 50% των δημοτικών τελών, επειδή κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο, ενώ το 25% των ανείσπρακτων τελών αφορά σπίτια που τους έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος.

Στην περιοχή της Αμφιάλης στο Κερατσίνι απέτρεψαν σήμερα συνεργεία της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο Πέραμα, σε 15 σπίτια έχουν διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα από την κολόνα.

Επισήμαναν ότι αυτό που απαιτείται, σήμερα, είναι οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων, των χαμηλόμισθων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά αυτά τα προβλήματα, κόντρα στη λογική της απομόνωσης από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 02/07/2013 - 15:29
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 02/07/2013 - 15:29